Съветът за сигурност на ООН не успя да постигне консенсус

...
 
Съветът за сигурност на ООН не успя да постигне консенсус
Коментари Харесай

ООН не постигна споразумение за продължаване на помощта за Сирия

 

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не съумя да реализира консенсус по отношение на разширението на основен маршрут за помощ за Сирия, поставяйки под подозрение жизненоважен механизъм, който обезпечава животоспасяваща поддръжка на милиони хора, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Русия наложи несъгласие на деветмесечното удължение на съглашението по време на гласоподаване в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, а по-късно не съумя да събере задоволително гласове, с цел да одобри единствено шестмесечно удължение.

Договореното с посредничеството на Организация на обединените нации съглашение, което разрешава доставката на помощ по суша от Турция в следените от бунтовниците региони на Сирия, изтече в понеделник.

Много членове на съвета, в това число Съединените щати, Англия и Франция, приканиха за удължение с цяла година, само че те поддържаха деветмесечен компромис, препоръчан от Швейцария и Бразилия.

Предложението обаче беше наложено несъгласие от Русия, чието шестмесечно предложение обезпечи единствено поддръжката на Китай.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР